Waarom Kulatec

Kunststof tanks, apparatenbouw en leidingsystemen

De productie van kunststof tanks, apparaten en leidingsystemen vindt veelal plaats op basis van klant specifieke wensen en zijn bestemd voor de industriële markt. Omdat geen enkele opdracht hetzelfde is, heeft KULATEC in de loop der jaren een enorme kennis en ervaring opgebouwd in het engineeren en realiseren van kunststof tanks, apparaten en leidingsystemen.

KULATEC wil graag als innovatieve partner met u meedenken om u een zo goed mogelijke ‘totaaloplossing’ te bieden, die aan uw wensen en eisen voldoet en bovendien een goede prijs-kwaliteitsverhouding kent. De kunststoffen die wij verwerken zijn onder andere PP-H, HDPE, PVDF, PVC, PVC-C en ABS. Vaak worden onze oplossingen ingezet daar waar hoge eisen worden gesteld aan chemische resistentie van het materiaal, zoals: 
 Leidingsystemen voor transport van chemicaliën, proces- en/of afvalwater
 Tanks voor opslag van chemicaliën
 Proces-, spoelbaden voor de galvanische industrie
 Afzuiginstallaties
 Gaswasinstallatie
 Schoorstenen en rookgasafvoeren
 Afvalwater behandelingsinstallaties

Afzuigsystemen

Het gebruik van open zuur-, en alkalische baden voor de oppervlaktebehandeling van metalen maakt dat de hoogste eisen aan chemische bestendigheid van de gebruikte afzuigsystemen worden gesteld. De dampen moeten veilig worden opgevangen, gereinigd en afgevoerd worden.

Kunststof druppelvangers en/of gaswassers worden ingezet voor het afscheiden van druppelvormige schadelijke stoffen uit luchtstromen. Inzetbaar voor vrijwel alle luchtstromen met een hoog vochtgehalte. Praktische voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld afzuigsystemen van chemische baden in de galvano industrie. Deze systemen zijn zowel horizontaal als verticaal leverbaar.

Kunststof Leidingsystemen

Of het nu gaat om alleen de kunststof leidingen of in het leidingsysteem opgenomen appendages als afsluiters, filters, pompen en vulpuntkasten: KULATEC ontwerpt, maakt en installeert ze.

Water- en luchtbehandeling

Industriële afvalwater- en luchtbehandelingsinstallaties, filter- en afzuigsystemen, membraaninstallaties: kunststof onderdelen van KULATEC vinden er hun plek en zorgen voor probleemloos functioneren.

Doseerinstallaties en skidbouw

Ook voor doseerinstallaties en doseerkasten levert KULATEC onderdelen, naast complete systemen en skids . Voordat die de werkplaats verlaten, worden ze eerst volledig opgebouwd, afgeperst en getest.

Oppervlaktebehandeling


KULATEC ontwerpt en bouwt kunststof onderdelen voor installaties voor onder meer, galvaniseren, anodiseren, thermisch verzinken en beitsen. Daarnaast transportsystemen en kraanbaansystemen. Zonder een goede voorbehandeling geen kwalitatief goed galvaniseer en/ anodiseerproces. Afhankelijk van de kwaliteitseisen die aan uw producten worden gesteld en de gebruikte materialen, kan er gekozen worden voor een nat chemische voorbehandeling met één of meerdere beits- en cascadespoelbaden in een badenreeks.


U kunt bij KULATEC terecht voor een breed productenprogramma, qua materiaal, kunststof, RVS . We hebben de expertise in huis om de perfecte oplossing voor uw situatie te realiseren. Uitgekiend ontwerp van de diverse fasen garandeert een optimaal voorbehandeld product in staal, aluminium en verzinkt staal. Vanzelfsprekend staan wij continue in contact met de chemie leveranciers, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op procesgebied.

Verwarmingssystemen en koelsystemen.


Bij processen als natlakken, galvaniseren, poedercoaten, anodiseren en thermisch verzinken worden baden, opslagtanks, calamiteitenkelders en –vloeren gebruikt van kunststof. KULATEC ontwerpt en maakt die, geheel op maat.

Besturingssystemen

Naast kunststof onderdelen en installaties bouwt KULATEC ook besturingen met schakelkasten en bekabeling.